Themabijeenkomsten & Webinars

How2talk2kids verzorgt themabijeenkomsten en webinars met verschillende onderwerpen op onder meer scholen (middelbaar onderwijs en basisonderwijs), kinderdagverblijven en in het bedrijfsleven. Elke themabijeenkomst wordt verzorgd door een trainer van How2talk2kids. Wij werken met deskundige en gemotiveerde trainers, die als geen ander in staat zijn om de methode en vaardigheden over te brengen op de deelnemers. How2talk2kids heeft inmiddels ruime ervaring op het gebied van ouderavonden.

  • Effectief communiceren met kinderen

In deze bijeenkomst leer je vaardigheden met betrekking tot het omgaan met negatieve gevoelens. We geven informatie over de achtergrond van de methode. Ook staat een gedeelte van sessie 1 uit de workshop op het programma. Interactie met het publiek staat hierbij centraal. Verder wordt aan de hand van de vaardigheden geoefend met situaties uit de praktijk van de deelnemers.

  • Effectief communiceren met tieners

Ook in deze bijeenkomst behandelen we vaardigheden met betrekking tot negatieve gevoelens van tieners. Hoe reageren we het beste op hun ongevraagde en ongezouten meningen, hun niet-uitgevoerde taken, rondslingerende sporttassen en kleding? Door de vaardigheden tijdens de bijeenkomst te koppelen aan de voorbeelden van ouders zelf, kunnen ze thuis direct worden toegepast.

Voor iedereen die één van deze themabijeenkomsten al eens heeft gevolgd of liever een avond met een ander thema wil organiseren, bieden wij verschillende mogelijkheden.

Voorbeelden hiervan zijn:

Broers en zussen zonder rivaliteit
Er worden in deze bijeenkomst concrete en direct toepasbare vaardigheden behandeld om kinderen te begeleiden bij hun onderlinge communicatie en eventuele conflicten.

Omgaan met pesten

In deze bijeenkomst leer je vaardigheden om kinderen bewust te maken van het groepsproces pesten, waarbij de rol van pester, gepeste en omstanders centraal staat.

In overleg is het ook mogelijk om themabijeenkomsten met een ander thema te organiseren. Wij denken graag met jullie mee.

medewerker BackofficeThemabijeenkomsten & Webinars