Themabijeenkomsten & webinars

How2talk2kids verzorgt themabijeenkomsten en webinars met verschillende onderwerpen op onder meer scholen (basisonderwijs en middelbaar onderwijs), kinderdagverblijven en voor bedrijven. Deze (online) bijeenkomsten zijn gericht op ouders en opvoeders van de kinderen van de school of organisatie.

Elke themabijeenkomst wordt verzorgd door een trainer van How2talk2kids. Wij werken met deskundige en gemotiveerde trainers, die als geen ander in staat zijn om de methode en vaardigheden over te brengen op de deelnemers. How2talk2kids heeft inmiddels ruime ervaring op het gebied van ouderavonden.

  • Effectief communiceren met kinderen

In deze bijeenkomst leer je vaardigheden met betrekking tot het omgaan met negatieve gevoelens. We geven informatie over de achtergrond van de methode. Ook staat een gedeelte van sessie 1 uit de training op het programma. De thema’s hiervan zijn ‘omgaan met gevoelens’ en ‘coöperatief gedrag’. Interactie met het de ouders staat hierbij centraal. Verder wordt aan de hand van de vaardigheden geoefend met situaties uit de praktijk van de deelnemers.

  • Effectief communiceren met tieners

Ook in deze bijeenkomst behandelen we vaardigheden met betrekking tot heftige gevoelens van tieners. Hoe reageren we het beste op hun ongevraagde en ongezouten meningen, hun niet-uitgevoerde taken, rondslingerende sporttassen en kleding? Door de vaardigheden tijdens de bijeenkomst te koppelen aan de voorbeelden van ouders zelf, kunnen ze thuis direct worden toegepast.

 

Voorbeelden van andere onderwerpen:

Broers en zussen zonder rivaliteit
Er worden in deze bijeenkomst concrete en direct toepasbare vaardigheden behandeld om kinderen te begeleiden bij hun onderlinge communicatie en conflicten.

Omgaan met pesten

In deze bijeenkomst leer je vaardigheden om kinderen bewust te maken van het groepsproces pesten, waarbij de rol van pester, gepeste en omstanders centraal staat.

In overleg is het ook mogelijk om de focus te leggen op een ander thema. Mail je ideeën naar info@how2talk2kids.nl, we denken graag met jullie mee.

medewerker BackofficeThemabijeenkomsten & webinars