Doelstelling

Toepassen vaardigheden

De doelstelling van onze basisworkshop is helder: leer onze praktische, effectieve communicatievaardigheden toepassen bij je eigen kind(eren).
Resultaat:

  • Een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij je kind
  • De relatie tussen jou en je kind(eren) verdiept

We willen dat je na het volgen van onze workshop echt het gevoel hebt dat je de basis goed onder de knie hebt. Je kunt dan zelf verder met uitproberen en toepassen. En daarna genieten van je behaalde successen (of succesjes).

70% 50% 10%

Grondlegger van de methode Haim Ginott legde het als volgt uit. Je doelstelling in de opvoeding van jouw kind moet zijn dat 70% van de communicatie met je kind aan de hand van de vaardigheden verloopt. Je kind krijgt dan een optimaal zelfbeeld en zelfvertrouwen.
Maar soms heb je dagen van 50% of misschien maar van 10%. Bedenk dan dit: al verloopt maar 10% van je communicatie op deze wijze, zelfs dat kan al een verschil betekenen in jullie relatie en in het zelfbeeld van jouw kind. Het is dus altijd de moeite waard!

Voorbeeldfunctie

Als ouders heb je een voorbeeldfunctie voor je kinderen. Door het gebruik van de vaardigheden staan we model voor deze manier van communiceren. En hoewel het voor ons niet altijd makkelijk zal zijn om de vaardigheden écht consequent toe te passen (het blijft moeilijk om oude gewoontes te veranderen), zullen onze kinderen deze manier van communiceren op een totaal natuurlijke manier gebruiken.
Ginott zei het al: ‘Het is niet makkelijk om een nieuwe taal te leren; je blijft altijd met een accent praten. Maar voor je kinderen zal het hun moedertaal zijn.’

medewerker BackofficeDoelstelling