Waarom een workshop?

Maar waarom dan?

Waarom zou je de workshop volgen als je ook gewoon het boek kunt lezen? Daar staat toch alles in? Dat klopt, tot op zekere hoogte. Met het lezen van het boek kom je een heel eind. De een wat verder dan de ander.
Maar de workshop zorgt ervoor dat je de vaardigheden echt leert toepassen. Het vormt bovendien een stok achter de deur. En niet onbelangrijk: tijdens de workshop kun je niet alleen sparren met gelijkgestemde deelnemers, je leert ook van hun verhalen en ervaringen. Bovendien heb je een live klankbord voor de obstakels waar je zelf tegenaan loopt bij het in de praktijk brengen van de vaardigheden.

Resultaat? Ja, direct resultaat!

Al na de eerste sessie merk je thuis resultaat. Bijvoorbeeld omdat je nu vaker je mond houdt en luistert. Je kind komt pratend zelf tot een oplossing. Of omdat je minder oordeelt en meer beschrijft. Je kind voelt zich minder aangevallen en reageert daarom minder fel.

Gereedschap

Als je een huis bouwt, heb je gereedschap nodig. Als je kinderen grootbrengt, heb je vaardigheden nodig. Grondlegger Ginott legde het goed uit: ‘Als ouder sta je 7 dagen per week aan de frontlinie. Je hebt niet meer liefde nodig. Wat je wél nodig hebt, zijn vaardigheden.’ En die leer je in onze workshop.

Geen tijd?!

Als je denkt dat een investering van bijvoorbeeld 6 avonden te veel van je tijd vergt, realiseer je dan hoeveel quality time het je oplevert. Als jij de communicatievaardigheden goed leert toepassen, is er minder tijd nodig voor discussies en ruzies. De sfeer in huis verbetert en jij houdt meer tijd over voor gezelligheid.

medewerker BackofficeWaarom een workshop?